Hozzávalók:
zabkása:
kenyér:
Elkészítés:
Timi Gastro Club youtube csatorna
zabkása:
- 375 ml víz
- 100 g zabpehely
- 15 g margarin
- 1/2 tk só
kenyér:
- 2,5 tk száraz élesztő ( 25 g friss élesztő)
- 180 ml meleg víz
- 1,5 ek méz
- 560 g liszt (pl. teljes kiőrlésű bio búza liszt)
- 2 tk só
- 3 ek olaj
Elkészítés:
- Sóval és vajjal felforraljuk a vizet, majd belerakjuk a zabpelyhet. Kicsit kavargassuk. Gyorsan megfő kb. 2-3 perc alatt.
- Hagyjuk kihűlni a zabkását.
- 120 ml meleg vízben oldjuk fel a száraz élesztőt és egy kicsit kavargassuk.
- Egy nagyobb tálba belerakjuk a zabkását, rá a mézet és 60 ml-nyi vizet.
- Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős vizet is.
- Mehet bele a liszt és a só.
- Gyúrjuk össze és adjuk hozzá az olajat.
- 2 órát hagyjuk kelni.
- Gyúrjuk át a tésztát kézzel is lisztes felületen.
- Kelés után döntsük el, hogy nagy kenyeret szeretnénk vagy több kisebbet, úgy osszuk el.
- Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd hagyjuk még 1-2 órát kelni rongy alatt.
- 175 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütési fokozaton 20 percig süssük.
Jó étvágyat!
Videó:
Iratkozz fel a youtube csatornámra még több receptért :) :Timi Gastro Club youtube csatorna

Megjegyzések
Megjegyzés küldése