Hozzávalók:
Elkészítés:
- 1 kg csirkemellfilé
- 200 g rizstejszín
- 5 szelet baconszalonna
- 3-4 ek olivaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- bors
- oreganó
- só
Elkészítés:
- A vöröshagymát finomra vágjuk.
- A megmosott, lecsepegtetett csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
- Az olajat nagyobb serpenyőben közepesen felforrósítjuk, majd a hagymát rátesszük, és megdinszteljük.
- A húst hozzákeverjük, és nagy lángon, többször átforgatva 3-4 percig pirítjuk.
- Megborsozzuk, oregánóval és a zúzott fokhagymával fűszerezzük.
- A csirkemell szeleteket összekeverjük a fűszerekkel, majd fél perc elteltével ráöntjük a tejszínt.
- Külön apró szeletekre vágjuk a bacon szalonnát és megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a tejszínes húshoz és összeforgatjuk.
- Sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése