Fokhagymás - "tejszínes" csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 200 g rizstejszín
  • 5 szelet baconszalonna
  • 3-4 ek olivaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • oreganó


Elkészítés:

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk.
  2. A megmosott, lecsepegtetett csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
  3. Az olajat nagyobb serpenyőben közepesen felforrósítjuk, majd a hagymát rátesszük, és megdinszteljük.
  4. A húst hozzákeverjük, és nagy lángon, többször átforgatva 3-4 percig pirítjuk.
  5. Megborsozzuk, oregánóval és a zúzott fokhagymával fűszerezzük.
  6. A csirkemell szeleteket összekeverjük a fűszerekkel, majd fél perc elteltével ráöntjük a tejszínt.
  7. Külön apró szeletekre vágjuk a bacon szalonnát és megpirítjuk.
  8. Hozzáadjuk a tejszínes húshoz és összeforgatjuk.
  9. Sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!

Megjegyzések