Lasagne - gluténmentes

Hozzávalók:

  •  500 g pulyka darálthús
  • gluténnmentes lasagne tészta (Tesco)
  • 300 g növényi sajt (Violife)
  • 200 g Basilico paradicsom szósz (Barilla) - lehet dupla is pikáns szósz nélkül
  • 400 g Arrabbiata szósz (Barilla) - csak akkor ha valaki szereti a pikánsabb fűszerezést
  • 2 kisebb fel vöröshagyma
  • 3-4 ek olivaolaj

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
  2. Tegyük rá a darálthúst és pirítsuk le.
  3. Adjuk hozzá a paradicsomszószókat.
  4. Forraljuk össze.
  5. Vegyünk elő egy tűzálló tepsit.
  6. Tegyünk az aljára egy kis adag húsos-paradicsomszószt.
  7. Szórjunk rá egy kis adag sajtot.
  8. Tegyünk rá 3 darab lasagne tésztát.
  9. Ismételjük ezt addig, amíg elfogy az összes szósz.
  10. Végül tegyünk a tetejére annyi extra sajtot amennyit csak szeretnénk.
  11. Előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 175 fokon süssük először fólia alatt 15 percet, majd vegyük le a fóliát és süssük addig amíg a sajt jól meg nem pirul.
Jó étvágyat!

Megjegyzések