Édes zsömi

Hozzávalók:

  • 500 g búza királyliszt (ugyan glutén DE érdemes utána olvasni, gluténérzékenyek is jelezték hogy tünetmentesek voltak tőle)
  • 1 csipet
  • 60 g kristálycukor
  • 50 g olvasztott margarin (Vénusz)
  • 250 ml rizs tej
  • 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  • 40 g élesztő (friss)
     
Elkészítés:

  1. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, cukrot, hozzáöntjük a langyos tejet, beleütjük a tojást, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd alaposan összegyúrjuk, dagasszuk.
  2. Vágjuk 5 felé és hagyjuk 20-30 percig megkelni.
  3. Újra átgyurjuk, sütőpapírra helyezzük és még 30 percig kelni hagyjuk.
  4. Kenjük meg a tetejüket tojássárgájával.
  5. Majd mehet is a 180 C fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre, míg szép pirosak lesznek.
Jó étvágyat!




Megjegyzések