Hozzávalók:
-
500 g búza királyliszt (ugyan glutén DE érdemes utána olvasni, gluténérzékenyek is jelezték hogy tünetmentesek voltak tőle)
-
1 csipet só
-
60 g kristálycukor
-
50 g olvasztott margarin (Vénusz)
-
250 ml rizs tej
-
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
-
40 g élesztő (friss)
- Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, cukrot, hozzáöntjük a langyos tejet, beleütjük a tojást, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd alaposan összegyúrjuk, dagasszuk.
- Vágjuk 5 felé és hagyjuk 20-30 percig megkelni.
- Újra átgyurjuk, sütőpapírra helyezzük és még 30 percig kelni hagyjuk.
- Kenjük meg a tetejüket tojássárgájával.
- Majd mehet is a 180 C fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre, míg szép pirosak lesznek.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése