Hozzávalók:
Elkészítés:
- 500 g csirkemell filé
- 1 db sütőtök
- 2-5 db bio burgonya
- 1 doboz sojagurt (pl. Joya)
- só
- bors
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kapor
- rozmaring
- kakukkfű
- bazslikom
- olivaolaj
Elkészítés:
- Vágjuk vékony szeletekre a csirkemelleket, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kevés rozmaringgal, kakukkfűvel és bazsalikommal. Hagyjuk kb. 20 percig így pácolódni.
- Közben a sütőtököt megpucoljuk és a lehető legvékonyabb szeleteket vágjuk belőle. Inkább forgácsoljuk, ne is vágjuk.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tepsit/ket sütőpapírral kibéleljük, olajjal megkenjük vagy bespricceljük.
- Elterítjük rajta a tökszeleteket, de minél lazábban, ne nagyon érintkezzenek, mert úgy tudnak ropogósra sülni.
- Max. 20 perc alatt ropogósra sütjük a csipszeket. Időnként meg is rázogathatjuk a tepsit, hogy egyenletesen piruljanak a szeletkék.
- Amíg sülnek a chipsek, a krumplikat hámozzuk meg, kockázzuk fel és süssük ki forró olajban.
- Kevés olívaolajon serpenyőben süssük meg a csirkemelleket is.
- Most jön a szósz. A joghurtot keverjük össze a apróra vágott fokhagymával és kaporral.
- Isteni finom a csirkemell, sütőtök és a krumpli mellett ez a szósz.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése