Csirkemell sütőtökchipssel és burgonyával

Hozzávalók:

  •  500 g csirkemell filé
  • 1 db sütőtök
  • 2-5 db bio burgonya
  • 1 doboz sojagurt (pl. Joya)
  • bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bazslikom
  • olivaolaj

Elkészítés:

  1.  Vágjuk vékony szeletekre a csirkemelleket, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kevés rozmaringgal, kakukkfűvel és bazsalikommal. Hagyjuk kb. 20 percig így pácolódni.
  2. Közben a sütőtököt megpucoljuk és a lehető legvékonyabb szeleteket vágjuk belőle. Inkább forgácsoljuk, ne is vágjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tepsit/ket sütőpapírral kibéleljük, olajjal megkenjük vagy bespricceljük.
  4. Elterítjük rajta a tökszeleteket, de minél lazábban, ne nagyon érintkezzenek, mert úgy tudnak ropogósra sülni.
  5. Max. 20 perc alatt ropogósra sütjük a csipszeket. Időnként meg is rázogathatjuk a tepsit, hogy egyenletesen piruljanak a szeletkék.
  6. Amíg sülnek a chipsek, a krumplikat hámozzuk meg, kockázzuk fel és süssük ki forró olajban.
  7. Kevés olívaolajon serpenyőben süssük meg a csirkemelleket is.
  8. Most jön a szósz. A joghurtot keverjük össze a apróra vágott fokhagymával és kaporral.
  9. Isteni finom a csirkemell, sütőtök és a krumpli mellett ez a szósz.
Jó étvágyat!

Megjegyzések