Zöldborsó főzelék

 Hozzávalók: 

  • 1 kg fagyasztott zöldborsó
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 3 csapott evőkanál finomliszt
  • 2 teáskanál só
  • 2 kávéskanál fehérbors
  • 400 ml rizs főzőkrém
  • 200 ml víz
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma

 Elkészítés:

  1. Karikázzuk fel a sárgarépát és tegyük fel főzni egy kisebb adag vízben.
  2. Kevés olajon főzzük szintén puhára a fagyasztott zöldborsót.
  3. Vágjuk fel apróbb kockákra a vöröshagymát.
  4. A megfőtt répát pürésítsük össze a felvágott hagymával.
  5. A megpuhult borsóra szórjuk rá a lisztet, majd keverjük el.
  6. Keverjük hozzá a rizs főzőkrémet és kicsit főzzük össze.
  7. Öntsük bele a répás hagymás pürét a főzelékbe.
  8. Adjuk hozzá a vizet.
  9. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy kicsit még rotyogni, hogy az ízek összeérjenek.
  10. Virslivel vagy pörkölttel találom.

(Minden melegítés előtt érdemes egy pici vizet hozzá adni, mert a főzőkrémtől sűrű lesz.)

 Jó étvágyat!  

 


 

Videó:  Zöldborsó főzelék

Iratkozz fel a youtube csatornámra még több receptért :) :
Timi Gastro Club youtube csatorna

Megjegyzések