Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott zöldborsó
- 8 evőkanál olívaolaj
- 3 csapott evőkanál finomliszt
- 2 teáskanál só
- 2 kávéskanál fehérbors
- 400 ml rizs főzőkrém
- 200 ml víz
- 1 közepes sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
- Karikázzuk fel a sárgarépát és tegyük fel főzni egy kisebb adag vízben.
- Kevés olajon főzzük szintén puhára a fagyasztott zöldborsót.
- Vágjuk fel apróbb kockákra a vöröshagymát.
- A megfőtt répát pürésítsük össze a felvágott hagymával.
- A megpuhult borsóra szórjuk rá a lisztet, majd keverjük el.
- Keverjük hozzá a rizs főzőkrémet és kicsit főzzük össze.
- Öntsük bele a répás hagymás pürét a főzelékbe.
- Adjuk hozzá a vizet.
- Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy kicsit még rotyogni, hogy az ízek összeérjenek.
- Virslivel vagy pörkölttel találom.
(Minden melegítés előtt érdemes egy pici vizet hozzá adni, mert a főzőkrémtől sűrű lesz.)
Jó étvágyat!
Videó: Zöldborsó főzelék
Timi Gastro Club youtube csatorna

Megjegyzések
Megjegyzés küldése