Hozzávalók:
Aszalt paradicsom:
- 500 g koktélparadicsom
- só
- bors
- kakukkfű
- rozmaring
Focaccia:
- 325 g liszt
- 7 g instant élesztő
- 1 tk cukor
- 200 ml langyos víz
- 2 kk só
- 100 ml olívaolaj (75 ml +25 ml)
- rozmaring
- kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Aszalt paradicsom:
- Melegítsük elő a sütőt 100 fokra alsó-felső sütési funkcióban.
- Vágjuk félbe a megmosott paradicsomokat.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a szeleteket a vágott felükkel felfelé.
- Sózzuk, borsozzuk majd ízlés szerint szórjuk meg kakukkfűvel és rozmaringgal.
- Tegyük a sütőbe minimum 2 órára, de ha nagyobbak a paradicsomok akkor maradhat bent tovább is.
Focaccia:
- 75 ml olívaolajba keverjünk a passzírozott fokhagymát ízlés szerint rozmaringot és kakukkfüvet.
- A vízhez keverjük hozzá a cukrot és adjuk hozzá az instant élesztőt.
- A liszthez öntsük a felfuttatott élesztőt, sózzuk majd adjuk hozzá az előre ízesített olívaolajat.
- Géppel vagy kézzel dagasszuk a tésztát kb. 10 percig.
- Kb. 1 óra alatt kelesszük a duplájára.
- 25 ml olívaolajba keverjünk a passzírozott fokhagymát ízlés szerint rozmaringot és kakukkfüvet.
- Kenjük ki a tepsi alját a fele olajjal majd nyomkodjuk szét benne a megkelt tésztát.
- Pihentessük még kb. 40 percig konyharuha alatt.
- Sütés előtt kenjük meg a maradék olajjal a tetejét is.
- 220 fokra előmelegített sütőben 25 percig süssük.
Jó étvágyat!
Videó: Aszalt paradicsomos focaccia
Timi Gastro Club youtube csatorna

Megjegyzések
Megjegyzés küldése