Aszalt paradicsomos focaccia

 Hozzávalók: 

 Aszalt paradicsom:

  • 500 g koktélparadicsom
  • bors
  • kakukkfű
  • rozmaring

 

Focaccia:

  •  325 g liszt
  • 7 g instant élesztő
  • 1 tk cukor
  • 200 ml langyos víz
  • 2 kk só
  • 100 ml olívaolaj (75 ml +25 ml)
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma

 Elkészítés:

Aszalt paradicsom:

  1.  Melegítsük elő a sütőt 100 fokra alsó-felső sütési funkcióban.
  2. Vágjuk félbe a megmosott paradicsomokat. 
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a szeleteket a vágott felükkel felfelé.
  4. Sózzuk, borsozzuk majd ízlés szerint szórjuk meg kakukkfűvel és rozmaringgal.
  5. Tegyük a sütőbe minimum 2 órára, de ha nagyobbak a paradicsomok akkor maradhat bent tovább is. 

Focaccia:

  1.  75 ml olívaolajba keverjünk a passzírozott fokhagymát ízlés szerint rozmaringot és kakukkfüvet.
  2. A vízhez keverjük hozzá a cukrot és adjuk hozzá az instant élesztőt.
  3. A liszthez öntsük a felfuttatott élesztőt, sózzuk majd adjuk hozzá az előre ízesített olívaolajat.
  4. Géppel vagy kézzel dagasszuk a tésztát kb. 10 percig.
  5. Kb. 1 óra alatt kelesszük a duplájára.
  6. 25 ml olívaolajba keverjünk a passzírozott fokhagymát ízlés szerint rozmaringot és kakukkfüvet.
  7. Kenjük ki a tepsi alját a fele olajjal majd nyomkodjuk szét benne a megkelt tésztát.
  8. Pihentessük még kb. 40 percig konyharuha alatt.
  9. Sütés előtt kenjük meg a maradék olajjal a tetejét is.
  10. 220 fokra előmelegített sütőben 25 percig süssük. 

 

  Jó étvágyat!  

 


 

Videó: Aszalt paradicsomos focaccia

Iratkozz fel a youtube csatornámra még több receptért :) :
Timi Gastro Club youtube csatorna

Megjegyzések