Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott zöldborsó
- 4 db sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kis darab zeller
- 1 ek margarin (pl. Liga)
- 400 ml rizstejszín
- 1 liter zöldségleves alaplé (2 kockából)
- 2 liter víz
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- Tegyük fel a zöldségleves kockákat forrásban lévő vízben.
- Mossuk meg, hámozzuk meg majd kockázzuk fel a zöldségeket.
- A vöröshagymát egy kis margarinon futtassuk meg.
- Adjuk hozzá a sárgarépát, a zellert és a zöldborsót, majd sózzuk meg.
- Öntsük fel 2 liter vízzel és főzzük addig amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
- Ízlés szerint borsozzuk, adjunk hozzá egy kis szárított bazsalikomot és reszelt szerecsendiót, öntsük bele a zöldség alaplevet.
- Adjuk hozzá a rizstejszínt, kicsit forraljuk fel.
- Tumixoljuk össze az egészet.
Tipp: Pirított baconszalonnával és tökmaggal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Videó: Zöldborsó krémleves
Timi Gastro Club youtube csatorna

Megjegyzések
Megjegyzés küldése