Zöldborsó krémleves

 Hozzávalók: 

  • 1 kg fagyasztott zöldborsó
  • 4 db sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis darab zeller
  • 1 ek margarin (pl. Liga)
  • 400 ml rizstejszín
  • 1 liter zöldségleves alaplé (2 kockából)
  • 2 liter víz
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint só

 Elkészítés:

  1.  Tegyük fel a zöldségleves kockákat forrásban lévő vízben.
  2. Mossuk meg, hámozzuk meg majd kockázzuk fel a zöldségeket.
  3. A vöröshagymát egy kis margarinon futtassuk meg.
  4. Adjuk hozzá a sárgarépát, a zellert és a zöldborsót, majd sózzuk meg.
  5. Öntsük fel 2 liter vízzel és főzzük addig amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  6. Ízlés szerint borsozzuk, adjunk hozzá egy kis szárított bazsalikomot és reszelt szerecsendiót, öntsük bele a zöldség alaplevet.
  7. Adjuk hozzá a rizstejszínt, kicsit forraljuk fel.
  8. Tumixoljuk össze az egészet. 

Tipp: Pirított baconszalonnával és tökmaggal tálaljuk.


 Jó étvágyat!  

 


 

Videó: Zöldborsó krémleves

Iratkozz fel a youtube csatornámra még több receptért :) :
Timi Gastro Club youtube csatorna

Megjegyzések